Reserves Online

Dilluns, 16 Març 2015 19:19

Març 2015: el Seminari Vic celebra la jornada de Portes Obertes d'aquest 2015

El diumenge al matí el Seminari Vic mostrarà diferents espais i serveis a aquelles persones que vulguin conèixer aquest espai emblemàtic de la ciutat des de dins

Aquest diumenge 22 de març, el Seminari Vic celebrarà, de 10 del matí a 1 del migdia, la jornada de Portes Obertes 2015. Per segon any consecutiu, aquest espai singular i emblemàtic de la ciutat, ubicat a la Ronda Camprodon, obre les portes amb la voluntat de mostrar a la ciutadania de Vic i comarca l’activitat que s'hi realitza i els serveis que ofereix. La jornada proposa als assistents una visita guiada a diferents punts de l'edifici, una bona manera de donar a conèixer les activitats, projectes, entitats, empreses i centres formatius que allotja el Seminari Vic. Aquestes visites seran conduïdes pel propi personal de l’equipament, coneixedors de primera de mà del dinamisme diari de l’equipament.

La visita començarà a la recepció de l'edifici, on es farà l’acollida de les persones assistents i continuarà cap a les oficines de disseny de Diac i la nova botiga BDVic, que ofereix serveis d'impressió, llibreria i venda de material escolar i d'articles de regal. Seguidament, es passarà a la biblioteca, que compta amb un fons documental de 40.000 volums únic en el camp de la filosofia, la teologia i la història; d’aquests es podrà apreciar prop de 4.000 obres, algunes d’elles escrites a mitjans del segle XIX. L’itinerari seguirà fins a les múltiples sales de reunions i aules de la planta baixa de l’edifici, habitualment utilitzades pel CEES (Centre d’Estudis El Seminari), que imparteix cicles de grau mitjà i superior en els àmbits de l’educació física i l’educació social, entre d’altres.

La segona fase de la visita passarà pels allotjaments del Seminari Vic: habitacions individuals, dobles, triples, quàdruples, ... així com estances pensades per llargues estades i l’alberg. Tots ells reformats recentment i amb un disseny que es caracteritza per la seva modernitat i minimalisme, un joc estètic que s’adapta a la singularitat arquitectònica de l’edifici.

Aquest any, un dels plats forts de la visita consistirà en conèixer la nova cafeteria/restaurant, completament reformada i posada en funcionament a principis de febrer, que ha suposat l’obertura d’aquest espai al públic en general de dilluns a diumenge de 7.30 a 23.30h. El recorregut continuarà fins al mirador de 360º a la Torre Menor, una miranda situada a 543 metres d’alçada des de la que els assistents podran contemplar una espectacular vista de Vic i fins a set comarques catalanes. A continuació, es visitarà la impremta i el sistema de geotèrmia de l’edifici, només un dels múltiples exemples de l’aposta per les energies renovables i el compromís del Seminari Vic amb l’eficiència energètica.

La part final de l’itinerari consistirà en la visita a la cuina del Seminari Vic, que diàriament elabora més de 600 menús, així com “L’Aula de Cuina” i el menjador infantil. Aquells visitants que ho vulguin podran visitar, també, l’església del Seminari Vic, l’últim espai visitable de la jornada. Aquelles persones que estiguin interessades en visitar el Seminari Vic durant aquesta jornada de Portes Obertes disposaran d’aparcament gratuït al pàrquing de l’edifici.

Hereu d'una llarga tradició formativa arrelada al Bisbat de Vic de forma continuada des de l'any 1749, el Seminari Vic es va construir, llavors a les afores de la ciutat, durant els anys quaranta per l’arquitecte Lluís Bonet i Garí i inaugurat l’any 1949. L'actual edifici del Seminari Vici va continuar la seva tasca educativa fins al 1968, en què el Seminari Major es traslladà a Barcelona; el Seminari Menor va perdurar fins al 1985. Després d'anys de transformacions i canvis, el Seminari de Vic continua sent un espai formatiu obert a entitats, empreses i persones. És per això que encara avui l’edifici és seu del Col·legi Sant Miquel dels Sants, el Centre Educatiu Waldorf La Font, el CEES i l’Institut Superior de Ciències Religioses (ISCRVIC), que proporciona formació teològica i filosòfica a nivell universitari vinculada a la Facultat de Teologia de Catalunya. També, acull una hípica i més d’una vintena d’entitats i empreses, fet que implica que diàriament passen pel Seminari Vic quasi un miler de persones.


Dia: diumenge, 22 de març 2015
Horari: de 10 a 13h.
 
 

Ho garantim

Una reserva segura
Les teves dades només s'utilitzen per gestionar i garantir l'allotjament.

Sense càrrecs de gestió
El pagament es fa directament a l'establiment (veure política de cancel·lació i no-show).

Millor preu garantit
No trobaràs la teva habitació més econòmica on-line.

Informació de contacte

TEL. 0034.93.886.15.55
FAX. 0034.938.891.909
Ronda Camprodon, 2
08500 Vic (Barcelona)
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Per enviar-nos un currículum feu-ho a:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© 2013 Seminari de Vic. Tots els drets reservats.