Reserves Online

Divendres, 04 Març 2016 20:41

Març 2016: El Seminari Vic mostra l'interior de l'edifici en la tercera edició de les seves portes obertes

El Seminari Vic tornarà a mostrar els diferents espais i serveis de l'edifici a aquelles persones que en vulguin conèixer el seu interior

 

El diumenge 13 de març, de 10 del matí a 1 del migdia, el Seminari Vic obrirà les portes de l’edifici com cada dia de l’any, però en forma de jornada de portes obertes. Així, totes aquelles persones que tinguin ganes de conèixer de primera mà tot allò que hi passa, així com veure els nous espais amb els que compta, podrà visitar tots els seus racons, guiats pel propi personal del Seminari Vic, coneixedors de primera de mà del dinamisme diari de l’equipament.

Per tercer any consecutiu, aquest espai singular i emblemàtic de la ciutat, ubicat a la Ronda Camprodon, convida a la ciutadania de Vic i comarca a visitar l’edifici amb la voluntat de mostrar l’activitat que s'hi realitza i els serveis que s’hi ofereixen. La proposta consistirà en una visita guiada a diferents punts del Seminari Vic, una bona manera de donar a conèixer les iniciatives, activitats, entitats, empreses i centres formatius que allotja l’edifici.

Enguany, la visita canvia de recorregut i mostra els nous espais que ha incorporat l’edifici en el darrer any. Així, la visita donarà inici a la recepció de l’equipament, on es farà l’acollida dels visitants i continuarà cap a les oficines de disseny de Diac i la botiga BDVic, que ofereix serveis

d'impressió, llibreria i venda de material escolar i d'articles de regal. Després, es visitaran algunes de les aules de la planta noble de l’edifici i es passarà per la biblioteca, que a dia d’avui compta amb un important fons documental de 40.000 volums, únic en el camp de la teologia, la filosofia i la història; d’aquests, durant la visita, es podran apreciar entorn unes 4.000 obres, algunes d’elles escrites a mitjans del segle XIX.

La segona fase de la visita passarà pels allotjaments del Seminari Vic i els de llarga estada dels estudiants universitaris, tots ells reformats els darrers anys i amb un disseny que es caracteritza per la seva modernitat i minimalisme; un joc estètic que s’adapta a la singularitat arquitectònica de l’edifici, sorprenent gratament al visitant. Aquesta part de la visita inclourà, també, la pujada a la nova sala de musculació i d’educació física ubicada a una de les torres del Seminari Vic i on, antigament, ja hi havia hagut el gimnàs de l’edifici. Avui, equipat amb les darreres innovacions en aquest camp, aquest espai resta obert al públic 365 dies l’any durant les 24 hores del dia.

La visita seguirà cap a la impremta i el sistema de geotèrmia de l’edifici, un dels múltiples exemples de l’aposta del Seminari Vic per l’ús d’energies renovables i el compromís de l’equipament amb el repte de l’eficiència energètica. La part final de l’itinerari consistirà en la visita a la cuina, que diàriament elabora més de 600 menús.

Finalment, el recorregut acabarà a la cafeteria/restaurant, inaugurada fa just un any i oberta a tot el públic. Abans de marxar, però, s’oferirà als assistents la possibilitat de visitar, lliurament, l’església de l’edifici i el mirador de 360o ubicat a la Torre Menor, una miranda situada a 543 metres d’alçada des de la que els visitants podran contemplar una espectacular vista de Vic i fins a set comarques catalanes. Abans de deixar l’edifici, es podrà passar pel recent inaugurat espai expositiu que a dia d’avui s’hi mostra l’exposició fotogràfica “9 Km” del fotoperiodista Marc Sanye sobre el drama dels refugiats que arriben diàriament a la illa grega de Lesbos. Aquelles persones que estiguin interessades en visitar el Seminari Vic durant aquesta jornada de Portes Obertes disposaran d’aparcament gratuït al pàrquing de l’edifici i un detall en agraïment a la visita.

 

Dia i hora: diumenge, 13 de març. De 10 a 13h.

 

Ho garantim

Una reserva segura
Les teves dades només s'utilitzen per gestionar i garantir l'allotjament.

Sense càrrecs de gestió
El pagament es fa directament a l'establiment (veure política de cancel·lació i no-show).

Millor preu garantit
No trobaràs la teva habitació més econòmica on-line.

Informació de contacte

TEL. 0034.93.886.15.55
FAX. 0034.938.891.909
Ronda Camprodon, 2
08500 Vic (Barcelona)
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Per enviar-nos un currículum feu-ho a:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© 2013 Seminari de Vic. Tots els drets reservats.