Reserves Online

Divendres, 09 Març 2018 10:53

Una exposició amb dades del Seminari Vic i la jornada de Portes Obertes, dues accions d’obertura cap a la ciutat i al territori Destacats

Portes Obertes 2018 Portes Obertes 2018

·                 * El dimecres, dia 14 de març a les 7 de la tarda, s’inaugura una mostra que recull, a partir de diferents dades i elements simbòlics, la història i el moment actual que viu aquest singular edifici de la ciutat

·                * El diumenge, dia 18 de març, el Seminari Vic mostrarà, per cinquè any consecutiu,  diferents espais i serveis a aquelles persones que el vulguin conèixer amb una jornada de Portes Obertes

A partir del dimecres, dia 14 de març a les 7 de la tarda, el Seminari Vic acollirà una nova exposició sota el títol: Dades. Seminari Vic, ahir i avui. La mostra vol ser un reflex de la història i el moment actual que viu aquest edifici que ha estat, sense cap mena de dubte, un espai cabdal acadèmic i cultural de la ciutat i que encara avui es conserva.

El Seminari Vic és una institució educativa, propietat del Bisbat de Vic, que va ser fundada l’any 1749 i, des de llavors, ha desenvolupat la seva tasca en diversos edificis de la ciutat de Vic. Actualment es troba ubicat en un edifici singular, de dimensions importants i amb una trajectòria històrica i formativa que ha resultat cabdal per a la ciutat. Aquest caràcter i personalitat que li són propis s’ha aconseguit mantenir al llarg dels anys, i perduren avui dia tot i que l’edifici ha viscut una important reforma per adaptar-se als nous temps i necessitats. L’edifici, construït al llarg dels anys 40, és avui seu d’escoles, instituts i altres centres de formació, així com d’entitats diverses. A més, posa a disposició de la ciutadania prop de 200 places d’allotjament i un important servei de restauració. 

L’exposició també recull diversos elements simbòlics que ajuden a entendre la història del Seminari Vic i que es podran veure en vitrines. És el cas de diferents publicacions interessants; una mostra del barret de copa i capa de l’Estudiant de Vic; un exemplar de l’herbari i un tucà de pit blanc, propietat del Seminari Vic, però custodiat pel Museu Industrial del Ter de Manlleu.

 

Cinquè any de Portes Obertes del Seminari Vic: 18 de març de 10 a 1 del migdia 

El diumenge, dia 18 de març, el Seminari Vic celebrarà, de 10 del matí a 1 del migdia, la jornada de Portes Obertes. Per cinquè any consecutiu, aquest espai singular i emblemàtic de la ciutat, ubicat a la Ronda Camprodon, obre les portes amb la voluntat de mostrar a la ciutadania de Vic i comarca l’activitat que s'hi realitza i els serveis que ofereix. La jornada proposa als assistents una visita guiada a diferents punts de l'edifici que enguany, i com a novetat, planteja un recorregut més extensiu i un altre de més breu. Aquestes visites seran conduïdes pel propi personal de l’equipament, coneixedors de primera de mà del dinamisme diari de l’edifici.  

La visita començarà a la recepció de l'edifici, on es farà l’acollida de les persones assistents i continuarà pujant al primer pis on es podrà veure una petita capella i on es farà una breu pinzellada dels orígens del Seminari Vic. Tot seguit s’accedirà a les oficines de disseny de Diac i la botiga BDVic, que ofereix serveis d'impressió, llibreria i venda de material escolar i d'articles de regal. Seguidament, es passarà a la biblioteca, que compta amb un fons documental de 40.000 volums únic en el camp de la filosofia, la teologia i la història; d’aquests es podrà apreciar prop de 8.000 obres, algunes d’elles escrites a mitjans del segle XIX. L’itinerari seguirà fins a les múltiples sales de reunions i aules de la planta baixa de l’edifici, habitualment utilitzades pel CEES (Centre d’Estudis El Seminari), que imparteix cicles de grau mitjà i superior en els àmbits de l’educació física i l’educació social, entre d’altres.  

La segona fase de la visita passarà pels allotjaments del Seminari Vic: habitacions individuals, dobles, triples, quàdruples... així com estances pensades per llargues estades. Tots ells compten amb un disseny que es caracteritza per la seva modernitat i minimalisme, un joc estètic que s’adapta a la singularitat arquitectònica de l’edifici. Tot seguit les persones que hagin escollit fer l’itinerari breu es podran aturar a la sala d’actes Torras i Bages i on se’ls explicarà el valor de l’equip humà que forma part del Seminari i que en aquests moments supera les 90 persones.  

Dins l’itinerari marcat els assistents podran accedir a la cuina del Seminari Vic que  ha estat reformada íntegrament durant l’any passat (inversió de 210.000 euros) i que diàriament elabora prop de 700 menús diaris, dels quals 400 són servits al menjador escolar del Col·legi Sant Miquel dels Sants. Seguidament es podran visitar els menjadors privats on s’hi pot degustar una línia gastronòmica amb menús més elaborats i que cada mes canvia en funció dels aliments de temporada. 

Finalment, i de forma opcional, el visitant podrà accedir al mirador de 360º a la Torre Menor, una miranda situada a 543 metres d’alçada des de la que els assistents podran contemplar una espectacular vista de Vic i fins a set comarques catalanes. A la vegada, i de forma lliure, els assistents podran visitar l’espai expositiu amb la mostra recentment inaugurada  Dades. Seminari Vic, avui i ahir; així com també es podrà accedir a l’església que es troba situada a la part central de l’edifici. 

Destacar que al llarg de la jornada de portes obertes totes aquelles persones que estiguin interessades en visitar el Seminari Vic  a l’activitat gaudiran d’aparcament gratuït al pàrquing de l’equipament. 

 

 

 

Ho garantim

Una reserva segura
Les teves dades només s'utilitzen per gestionar i garantir l'allotjament.

Sense càrrecs de gestió
El pagament es fa directament a l'establiment (veure política de cancel·lació i no-show).

Millor preu garantit
No trobaràs la teva habitació més econòmica on-line.

Informació de contacte

TEL. 0034.93.886.15.55
FAX. 0034.938.891.909
Ronda Camprodon, 2
08500 Vic (Barcelona)
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Per enviar-nos un currículum feu-ho a:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© 2013 Seminari de Vic. Tots els drets reservats.