Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 26 Juny 2019 07:29

Accent femení a la programació cultural del Pati de l'Ós del Seminari Vic Destacats

Fotografia del concert de Paula Valls al Pati de l'Ós Fotografia del concert de Paula Valls al Pati de l'Ós Seminari Vic

El pròxim divendres, dia 28 de juny arrenca el primer dels dos concerts musicals amb accent femení que acollirà aquest estiu el Pati de l’Ós del Seminari Vic.

En aquesta ocasió serà Juliane Heinemann junt amb 4 músics de renom, que actuaran a 2/4 de 10 del vespre oferint un tast del procés de creació de l’obra “L’últim camí de Walter Benjamin”, guanyadora del premi Puig-Porret 2018 i que s’estrenarà de forma oficial el pròxim Mercat de Música Viva de Vic. Destacar que els músics fan una residència musical durant tota la pròxima setmana a un espai del mateix Seminari Vic i serà el divendres que tothom podrà gaudir de la seva actuació.

El diumenge, dia 30 de juny a 2/4 de 10 del vespre serà el torn de la vigatana i una de les veus del moment Núria Graham amb el seu indie folk. Ambdós concerts, que són totalment gratuïts, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic: el primer junt amb el Mercat de Música Viva de Vic i el segon dins el marc de la Festa Major de la capital d’Osona.

Seguint en la programació cultural, aquest any el Seminari Vic compta de nou amb la complicitat i col·laboració del certamen de les Nits del Cinema Oriental i dins la seva programació de “Més Nits” s’hi inclou l’actuació Piscodèlic indian beat, de la formació musical Kyabate i que oferiran un espectacle musical amb sitar, baix, percussions i molta energia. Aquest tindrà lloc el dijous, dia 11 de juliol a 2/4 de 10 del vespre.

Finalment, el dilluns, dia 15 de juliol a partir de les 8 del vespre tindrà lloc la “Nit de Benvinguda a les Nits del cinema Oriental” amb concert, exhibició de dracs xinesos i pirotècnia i sessió de cinema Chocolate. Una iniciativa organitzada i promoguda junt amb el Festival Nits de cinema oriental de Vic que es porta a terme al llarg d’aquesta mateixa setmana.

D’altra banda, el pròxim dissabte, dia 29 de juny i durant tots els divendres i dissabtes de juliol i durant el primer cap de setmana d’agost en el mateix acollidor espai del Pati de l’Ós es podrà gaudir de sopars a la fresca.

De nou, el Seminari Vic torna a obrir les seves portes per acollir quatre actuacions culturals seguint la voluntat, engegada l’any 2015 amb el concert de Guillem Roma a aquest mateix espai, d’apropar artistes de la comarca d’Osona i ciutadania en general a aquest emblemàtic edifici de la ciutat de Vic. Aprofitant l’encant natural del Pati de l’Ós, un espai interior de gespa rodejat per voltes d’amable arquitectura, un any més, es programen activitats culturals properes, intimistes i de “quilòmetre zero”; a excepció del concert de la Juliane Heinemann, però que enllaça directament una activitat cultural molt arrelada a la ciutat de Vic com és el MMVV.

Destacar que sota l’objectiu i compromís del Seminari Vic d’obrir cada vegada més aquest edifici a la ciutat i territori, durant tots aquests dies es facilitarà l’accés a l’edifici, ja que l’aparcament serà gratuït dins el mateix recinte.

El Seminari Vic és un edifici singular, de dimensions importants i amb una trajectòria històrica i formativa que ha resultat cabdal per a la ciutat de Vic. Aquest caràcter i personalitat que li són tan pròpies, s’han aconseguit mantenir al llarg dels anys, fins i tot avui, que l’edifici ha viscut una important reforma per adaptar-se als nous temps i necessitats. L’edifici, construït al llarg dels anys 40 i inaugurat l’any 1949, és avui seu d’escoles, instituts i altres centres de formació, així com entitats i empreses, a més de posar a disposició prop de 200 places d’allotjament en règim hoteler i de llarga estada i un important servei de restauració, que converteix el Seminari Vic en un espai únic a la ciutat.