Dimarts, 23 Juliol 2019 12:42

10 anys, la Font

Amb aquesta mostra el Seminari Vic vol posar de relleu les entitats que formen part del mateix edifici i en aquesta ocasió, coincidint amb els 10 anys de vida, proposem al visitant conèixer el centre educatiu Waldorf la Font, ubicat a la zona oest de l’edifici des de l’inici de curs de 2013. 

Més de 1.500 persones han pogut gaudir de les diferents activitats culturals que s’ha programat aquest estiu 2019 al Pati de l’Ós del Seminari Vic.

Ahir al vespre l’activitat “Benvinguda a les Nits del Cinema Oriental” va posar el punt i a part a una programació cultural de l’edifici que va comptar amb un concert del grup Zao; l’actuació de dansa del drac i els lleons de la Fundació Institut Confuci de Barcelona amb l’exhibició de llum i foc per part de les Fúries d’Ausa i la projecció del film Chocolate. Destacar que tota l’acció va comptar amb la presència singular de l’actriu tailandesa i Premi d’Honor del Festival Nits 2019, Jeeja Yanin. 

Més d’un miler de persones han pogut gaudir aquest passat cap de setmana de l’arrencada de la programació cultural del Pati de l’Ós del Seminari Vic amb un clar accent femení.

Així, el divendres, dia 28 de juny Juliane Heinemann junt amb 4 músics de renom, van oferir un tast del procés de creació de l’obra “L’últim camí de Walter Benjamin”, guanyadora del premi Puig-Porret 2018 i que va comptar amb prop de 200 persones. En aquest cas el Seminari Vic, sota una col·laboració amb el Mercat de Música Viva, va oferir la residència musical i al llarg de quatre dies els artistes van assajar intensament per poder fer un primer tast del projecte que inaugurarà oficialment el MMVV 2019. Destacar que el Seminari Vic treballarà amb la possibilitat d’oferir residències musicals, ja que l’edifici té els diferents serveis que ho fan possible: allotjament, restauració i espais per assajar.

El passat diumenge, la música va continuar essent la protagonista i més de 800 persones van gaudir de la veu vigatana de Núria Graham. L’artista, que ara es troba de gira amb una altra banda, va mostrar part del seu treball amb un solo de guitarra que va deixar hipnotitzat tot el públic assistent. 

El pròxim divendres, dia 28 de juny arrenca el primer dels dos concerts musicals amb accent femení que acollirà aquest estiu el Pati de l’Ós del Seminari Vic.

Dilluns, 03 Juny 2019 11:10

Nova mostra pictòrica: "O Pols o Fang"

Nova exposició pictòrica del pagès i artista vigatà, Lluís Vilar sota el títol "O Pols o Fang". La mostra convida al visitant a reflexionar respecte l'abandonament del món rural i el canvi climàtic i es podrà veure fins a finals del mes de juny al Seminari Vic.

Si t'interessa conèixer més l'obra de Lluís Vilar pots visitar la seva pàgina web: http://lluisvilar.com/

Dimarts, 07 Maig 2019 08:26

Nova exposició: Persones

Aquest mes de maig i coincidint amb el Dia del Treballador/a, el Seminari Vic ha programat una nova exposició sota el títol: "Persones". La mostra posa en valor la feina diàrià de les més de 100 persones que formen part de l'equip humà de l'edifici i posa de relleu alguns dels aspectes que es tenen en compte a l'hora de contractar nous professionals.

Amb aquesta nova exposició el Seminari Vic aprofita una nova oportunitat per explicar una vegada més l'activitat i la vida que projecta aquest singular edifici de la ciutat.

 

 

Ahir es va inaugurar l'exposició "Crea la teva història" que s'emmarca dins la campanya de foment de lectura de la ciutat de Vic  "Llegim més, per començar". La mostra compta amb la selecció de 8 il·lustracions de l'artista vigatana, Miu Mirambell que sorgeixen del fons de la sala de lectura de la Biblioteca del Seminari Vic i el visitant les ha de relacionar amb l'objectiu de crear un microconte o una breu història. Al final de la mostra l'usuari podrà deixar escrita la seva història o bé compartir-la a través de les xarxes socials (posant l'etiqueta @seminarivic i #llegimmespercomençar).

 

El joc interactiu que proposa aquesta mostra es podrà realitzar fins el proper dia 30 d'abril i es pot visitar durant tot el dia de dilluns a diumenge. D'altra banda l'activitat s'ha adreçat a tots els centres educatius de la ciutat de Vic i està previst que hi participin més de 200 alumnes de quart, cinquè i sisè de primària.

 

 

El diumenge, dia 17 de març, el Seminari Vic celebrarà, de 10 del matí a 1 del migdia, la jornada de Portes Obertes. Per sisè any consecutiu, aquest espai singular i emblemàtic de la ciutat, ubicat a la Ronda Camprodon, obre les portes amb la voluntat de mostrar a la ciutadania de Vic i comarca l’activitat que s'hi realitza i els serveis que ofereix. La jornada proposa als assistents una visita guiada a diferents punts de l'edifici que enguany, i com a novetat, planteja un recorregut més extensiu i un altre de més breu. Aquestes visites seran conduïdes pel propi personal de l’equipament, coneixedors de primera de mà del dinamisme diari de l’edifici.

 

·                 * El dimecres, dia 14 de març a les 7 de la tarda, s’inaugura una mostra que recull, a partir de diferents dades i elements simbòlics, la història i el moment actual que viu aquest singular edifici de la ciutat

·                * El diumenge, dia 18 de març, el Seminari Vic mostrarà, per cinquè any consecutiu,  diferents espais i serveis a aquelles persones que el vulguin conèixer amb una jornada de Portes Obertes

A partir del dimecres, dia 14 de març a les 7 de la tarda, el Seminari Vic acollirà una nova exposició sota el títol: Dades. Seminari Vic, ahir i avui. La mostra vol ser un reflex de la història i el moment actual que viu aquest edifici que ha estat, sense cap mena de dubte, un espai cabdal acadèmic i cultural de la ciutat i que encara avui es conserva.

El Seminari Vic és una institució educativa, propietat del Bisbat de Vic, que va ser fundada l’any 1749 i, des de llavors, ha desenvolupat la seva tasca en diversos edificis de la ciutat de Vic. Actualment es troba ubicat en un edifici singular, de dimensions importants i amb una trajectòria històrica i formativa que ha resultat cabdal per a la ciutat. Aquest caràcter i personalitat que li són propis s’ha aconseguit mantenir al llarg dels anys, i perduren avui dia tot i que l’edifici ha viscut una important reforma per adaptar-se als nous temps i necessitats. L’edifici, construït al llarg dels anys 40, és avui seu d’escoles, instituts i altres centres de formació, així com d’entitats diverses. A més, posa a disposició de la ciutadania prop de 200 places d’allotjament i un important servei de restauració. 

L’exposició també recull diversos elements simbòlics que ajuden a entendre la història del Seminari Vic i que es podran veure en vitrines. És el cas de diferents publicacions interessants; una mostra del barret de copa i capa de l’Estudiant de Vic; un exemplar de l’herbari i un tucà de pit blanc, propietat del Seminari Vic, però custodiat pel Museu Industrial del Ter de Manlleu.

 

Cinquè any de Portes Obertes del Seminari Vic: 18 de març de 10 a 1 del migdia 

El diumenge, dia 18 de març, el Seminari Vic celebrarà, de 10 del matí a 1 del migdia, la jornada de Portes Obertes. Per cinquè any consecutiu, aquest espai singular i emblemàtic de la ciutat, ubicat a la Ronda Camprodon, obre les portes amb la voluntat de mostrar a la ciutadania de Vic i comarca l’activitat que s'hi realitza i els serveis que ofereix. La jornada proposa als assistents una visita guiada a diferents punts de l'edifici que enguany, i com a novetat, planteja un recorregut més extensiu i un altre de més breu. Aquestes visites seran conduïdes pel propi personal de l’equipament, coneixedors de primera de mà del dinamisme diari de l’edifici.  

La visita començarà a la recepció de l'edifici, on es farà l’acollida de les persones assistents i continuarà pujant al primer pis on es podrà veure una petita capella i on es farà una breu pinzellada dels orígens del Seminari Vic. Tot seguit s’accedirà a les oficines de disseny de Diac i la botiga BDVic, que ofereix serveis d'impressió, llibreria i venda de material escolar i d'articles de regal. Seguidament, es passarà a la biblioteca, que compta amb un fons documental de 40.000 volums únic en el camp de la filosofia, la teologia i la història; d’aquests es podrà apreciar prop de 8.000 obres, algunes d’elles escrites a mitjans del segle XIX. L’itinerari seguirà fins a les múltiples sales de reunions i aules de la planta baixa de l’edifici, habitualment utilitzades pel CEES (Centre d’Estudis El Seminari), que imparteix cicles de grau mitjà i superior en els àmbits de l’educació física i l’educació social, entre d’altres.  

La segona fase de la visita passarà pels allotjaments del Seminari Vic: habitacions individuals, dobles, triples, quàdruples... així com estances pensades per llargues estades. Tots ells compten amb un disseny que es caracteritza per la seva modernitat i minimalisme, un joc estètic que s’adapta a la singularitat arquitectònica de l’edifici. Tot seguit les persones que hagin escollit fer l’itinerari breu es podran aturar a la sala d’actes Torras i Bages i on se’ls explicarà el valor de l’equip humà que forma part del Seminari i que en aquests moments supera les 90 persones.  

Dins l’itinerari marcat els assistents podran accedir a la cuina del Seminari Vic que  ha estat reformada íntegrament durant l’any passat (inversió de 210.000 euros) i que diàriament elabora prop de 700 menús diaris, dels quals 400 són servits al menjador escolar del Col·legi Sant Miquel dels Sants. Seguidament es podran visitar els menjadors privats on s’hi pot degustar una línia gastronòmica amb menús més elaborats i que cada mes canvia en funció dels aliments de temporada. 

Finalment, i de forma opcional, el visitant podrà accedir al mirador de 360º a la Torre Menor, una miranda situada a 543 metres d’alçada des de la que els assistents podran contemplar una espectacular vista de Vic i fins a set comarques catalanes. A la vegada, i de forma lliure, els assistents podran visitar l’espai expositiu amb la mostra recentment inaugurada  Dades. Seminari Vic, avui i ahir; així com també es podrà accedir a l’església que es troba situada a la part central de l’edifici. 

Destacar que al llarg de la jornada de portes obertes totes aquelles persones que estiguin interessades en visitar el Seminari Vic  a l’activitat gaudiran d’aparcament gratuït al pàrquing de l’equipament. 

 

 

 

Pàgina 1 de 5

Reserves Online

Ho garantim

Una reserva segura
Les teves dades només s'utilitzen per gestionar i garantir l'allotjament.

Sense càrrecs de gestió
El pagament es fa directament a l'establiment (veure política de cancel·lació i no-show).

Millor preu garantit
No trobaràs la teva habitació més econòmica on-line.

Informació de contacte

TEL. 0034.93.886.15.55
FAX. 0034.938.891.909
Ronda Camprodon, 2
08500 Vic (Barcelona)
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Per enviar-nos un currículum feu-ho a:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© 2013 Seminari de Vic. Tots els drets reservats.